p>

 

 

   
Shadow

   

   

   

Pályázatok  


TIOP-3.4.2-08/1-2008-0117

DAOP-4.1.3/C-2f-2010-0001

   

 Tisztelt Ingatlanhasználók!

Békés megyében az ingatlanhasználók által kötelezően igénybeveendő hulladékgazdálkodási közszolgáltatást a DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. látja el.

2020 évben Békésszentandrás település esetében a SZELEKTÍV hulladék begyűjtésére PÉNTEKI napon, a ZÖLDHULLADÉK begyűjtésére áprilistól HÉTFŐI napon (áprilisban, októberben és novemberben két alkalommal) kerül sor a gyűjtési naptárban meghatározottak szerint.

Január hónapban két alkalommal - január 6. (hétfő) és január 20. (hétfő) - kerül sor a fenyőfák begyűjtésére. Januárban egyéb zöldhulladék begyűjtésére nem kerül sor.

A közszolgáltatásban biztosított www.dareh.hu házhoz menő hulladékgyűjtés és szállítás 2020 évben tervezett rendjét (kommunális-vegyes gyűjtési napok, szelektív, zöld gyűjtési napok, lomtalanítás időpontjai), naptári formában a települési Önkormányzatok számára megküldtük valamint a oldalon is elérhetőek.

Az Ingatlanhasználók a 2020 évi hulladékgyűjtési naptárat a 2019. IV. negyedévi számlával együtt kapják kézhez.

A hulladékszállítással kapcsolatos részletes információk a www.dareh.hu oldalon érhetőek el.

Együttműködését ezúton is köszönjük! DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt.


   

Hagyományteremtő szándékkal Márton napján vendégeket fogadtunk! A Körös Művelődési Házzal közösen szerveztünk egy programot időseknek, gyermekeknek, szülőknek. Több, mint hetven mécsest, lámpást, gyertyát gyújtottunk meg a teraszon és így vártuk a művelődési házból lámpásokkal érkezőket. Időseink Márton napi dalokat énekeltek, a gyermekek a szőnyegen ülve hallgatták a kis műsort, majd libazsíros kenyérrel és meleg teával kínáltuk őket. A gyertyák fénye világított és melegített, ugyanakkor a szívünket is melengette ez az együttlét!

November 16-án lezárult egy több hónapon át zajló beruházás, energetikai pályázat keretében megújult a több mint száz éves épület. Kicseréltek minden nyílászárót és szigetelték az egész épületet.

Egy meghitt átadó ünnepség keretében "vettük birtokba" a megszépült intézményt. Ezen a napon délután a Szociális Munka Napja alkalmából az önkormányzat nevében Sinka Imre Polgármester Úr, dr. Strassburger Gyöngyi Jegyző Asszony és Bagi Erika köszöntötte a Gondozási Központ munkatársait és a szociális területen dolgozókat. A köszöntő után emléklapot, csokoládét és finom ebédet kaptunk! Köszönjük szépen!

Elkezdtük az adventi utazást, de sok-sok megálló lesz még Karácsonyig. Már ünneplőbe öltöztettük a szobákat, a teraszt, szinte az egész intézményt, de elsősorban a lelkünket! Iskolás és óvodás gyerekek kedves kis műsorokkal segítenek, hangolnak minket az ünnepre. A tanyabusszal a vallásos időseket elvittük egy hajnali misére, amely nagy lelki feltöltődést jelentett!

Az egykor remekül sütő háziasszonyokkal, (akik most bentlakó nénijeink) karácsonyi mézeskalácsot sütöttünk az ebédlőben, ahol az otthoni ünnepi hangulatot idézte a levegőben terjengő mézeskalács illata. Öröm volt látni az ügyes, idős kezeket!

Ezúton is áldott, békés adventi várakozást és kegyelmekben gazdag Karácsonyt kívánunk minden kedves olvasónak!

Gondozási Központ dolgozói

   

   

   

Hasznos Hírek  

   

 

   

   

   

Oldalainkat 20 vendég és 0 tag böngészi

   
© © 2009 - 5561 Békésszentandrás, Hősök tere 1. Telefon: (66) 218-344; Fax: (66) 218-344 /26-os mellék - Email: polghiv@bekesszentandras.hu