p>

 

 

   
Shadow

   

Pályázatok  


TIOP-3.4.2-08/1-2008-0117

DAOP-4.1.3/C-2f-2010-0001

   

   

Májusban több megvalósításra váró olyan feladatról adtam hírt, melyek a településen élők, itt megfordulók közérzetét mindenképpen javítanák. Említést tettem arról, hogy az önkormányzat éves költségvetési forrásából meg fog újulni a közhasználatú területek egy része, az intézmény munkája eredményeként. Ebbe a piactér melletti, kulturált autóleálló kialakítása, a túloldalon a kerékpártároló és környezetének csapadékvíz elvezetése, valamint a buszvárók alsó burkolattal való ellátása is beletartozó volt. A rendelkezésre álló forrás ennél nagyobb léptékű rekonstrukcióra is lehetőséget biztosított, így a szarvasi indulási oldalon a buszvárók teljes környezete díszburkolatot kapott. 

    

Hasonlóan nagyszabású, komplex felújítási programot tervezett az önkormányzat a posta környezetében, melyből eddig megvalósult az Ady Endre utcai autóleálló, a kapcsoló díszburkolat és a társuló csapadékvíz elvezető hálózat. Az újság megjelenésének időpontjában már ismét meg lesz nyitva a forgalom számára az Ady Endre utca, ugyanakkor folytatni kívánjuk a posta épület utcai homlokzatával határos területen a rekonstrukciós munkákat, majd a program lezárásaként a túloldali buszöböl térburkolását. A munkák várhatóan október végéig fognak tartani.

A nagyprojekttel párhuzamosan zajlik a 2017-2018. évi közfoglalkoztatási program megvalósítása is. Jelenleg a tervezett összesen 100 fm hosszú csapadékvíz elvezető hálózat rekonstrukció utolsó 20 méteres szakaszának megvalósítása folyik a Szt. László utcán.

A belvízrendezési munkákkal érintett közút szakaszon padkarendezést is végeztünk, elősegítve a csapadékvíz akadálytalan lefolyását a kiépített vízgyűjtő aknákig. Itt további beavatkozásként kohósalak terítéssel és tömörítéssel kvázi megszélesítettük a gyűjtőúthoz mérten keskeny útburkolatot, a padka megerősítése útján.

A közutak még tervezett fenntartási munkáiról annyit, hogy várhatóan október végén el tudjuk kezdeni a belterületi aszfalt burkolatú közutak kátyúzását azokon a helyeken ahova a tavalyi év hasonló időszakában már nem jutottunk el az alapanyag beszerzésére biztosított forrás kimerülése miatt. A lakosság és az önkormányzat összefogásával meghordott utak (javított földutak) esetében sor fog kerülni ezt követően a kohósalakos kátyúzásra is, akár csak az elmúlt év végén.

Végül tájékoztatást szeretnék adni arról, hogy 2017. július 1.-től az intézmény alaptevékenységei közé tartozik az üdülői szálláshely-szolgáltatás, étkeztetés is. Az ebből adódó szolgáltatást a Bethlen G. u. 19. szám alatti közösségi szálláshelyen (volt kollégium) végezzük, ahol lehetőség van maximum 44 fő részére szállás biztosítására, továbbá legfeljebb ilyen létszámú rendezvények megvalósítására, a felújított, esztétikusan berendezett műemléki épületben és parkban. A szálláshelyen 2 db 10 férőhelyes, 2 db 8 férőhelyes, 1 db 6 férőhelyes és 1 db 2 férőhelyes szoba, felszerelt konyha, többfunkciós helyiség (étkező/rendezvénytér), sószoba, különnemű fürdők és wc-k állnak a vendégek rendelkezésére.  

A szolgáltatás díjai az alábbiak:

Díjak

január 1. – április 15.

és

október 15. – december 31. közötti időszakban

április 16. – október 14.

 

 

közötti időszakban

 

Szállás

3.000,-Ft/fő/éj

2.500,-Ft/fő/éj

Szállás (20 fő felett)

2.700,-Ft/fő/éj

2.250,-Ft/fő/éj

Terem használat (10 főig)

500,-Ft/fő

400,-Ft/fő

Terem használat (11- 30 főig)

400,-Ft/fő

320,-Ft/fő

Terem használat (31- 44 főig)

300,- Ft/fő

240,- Ft/fő

10-20 fő közötti csoportnál 1 fő részére a szállás ingyenes

 

 

20 fő feletti csoportnál 2 fő részére a szállás ingyenes

 

 

 

A szolgáltatás a következőket tartalmazza:

  • szállás igénybevétele,
  • ágynemű használat,
  • minden esetben az egy időpontban együtt táborozó csoportok közös megegyezése alapján vehetők igénybe ingyenesen a közösségi terek (társalgó, sószoba, udvari rész),
  • terembérlet esetén a konyha korlátlan használata.

A szállás árak az idegenforgalmi adót (IFA) nem tartalmazzák, melyet 18 éves kor felett kell megfizetni minden egyes éjszaka után. Az IFA minden esetben az önkormányzat hatályos rendelete alapján kerül kiszámlázásra.

Feltüntetett árak az általános forgalmi adót (ÁFA) tartalmazzák!

Tóth András intézményvezető

   

   

 

   

   

   

Oldalainkat 38 vendég és 0 tag böngészi

   
© © 2009 - 5561 Békésszentandrás, Hősök tere 1. Telefon: (66) 218-344; Fax: (66) 218-344 /26-os mellék - Email: polghiv@bekesszentandras.hu