p>

 

 

   

   

Pályázatok  


TIOP-3.4.2-08/1-2008-0117

DAOP-4.1.3/C-2f-2010-0001

   

   

Hőtérkép

Felhőkép

   
   

   

Április utolsó napja, május elseje előestéje a hagyományokhoz híven községünkben a fáklyás felvonulás napja. A jó időjárás miatt is nagyon sokan gyűltek össze a Piactéren és fáklyákkal, lufikkal felszerelve indult a menet, amelyet a Szarvasi Fúvószenekar vezetett Lénárt Zoltán traktorán ülve. 

A felvonulók a Kálvin utcán, a Gondozási Központ előtt a szokásokhoz híven megálltak és az idősek így meghallgathatták az induló zenéket. Már az is hagyomány, hogy a Gondozási Központ dolgozói készülnek és meglepetéssel várják ezt az estét.

Most a régi idők emlékére a munkásosztályt jelenítették meg akkori öltözékben. Mindenkinek nagyon tetszett az ötletük és a megvalósítás főleg. Amint a Bencsik Mihály Sporttelepre értek a felvonulók a gyermekek felkötötték a szalagokat és lufikat a májusfára, majd a településüzemeltetési intézmény dolgozói segítségével felállították a májusfát és meggyújtották a tábortüzet. Végezetül a Hestia Tűzzsonglőrök műsora ejtette ámulatba és varázsolta el a jelenlévőket. Köszönjük a közreműködők segítségét, akik nélkül nem sikerült volna folytatni hagyományainkat.

BE

   

 

   

   

   

   

Oldalainkat 122 vendég és 0 tag böngészi

   
© © 2009 - 5561 Békésszentandrás, Hősök tere 1. Telefon: (66) 218-344; Fax: (66) 218-344 /26-os mellék - Email: polghiv@bekesszentandras.hu