Shadow

   

   

   

Pályázatok  


TIOP-3.4.2-08/1-2008-0117

DAOP-4.1.3/C-2f-2010-0001

   

   

   

   

   

   

   

A Terület– és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) az Európai Unió 2014–2020 közötti időszakban mintegy 1185,7 milliárd Ft fejlesztési forrással (hazai társfinanszírozással együtt) járul hozzá az ország európai szinten felzárkózást igénylő területének fejlesztéséhez. A TOP 18 megye és 22 megyei jogú város fejlődését támogatja

.

A TOP elsősorban az önkormányzatok fejlesztéseihez biztosít forrásokat, az önkormányzatok gazdaságfejlesztési és azzal összefüggő város- és településfejlesztési akcióit támogatja.

2016-ban az elbírálásra beadott projektek közül három nyertes felhívása van Békésszentandrásnak: a Polgármesteri Hivatal energetikai fejlesztése, a Gondozási Központ energetikai korszerűsítése, valamint egy turisztikai kerékpárút kiépítése, mely a Fő utcai kerékpárutat köti össze a Bencsik Mihály Sportteleppel.

A Gondozási Központ épületének hőszigetelésére, ablakcseréjére az Önkormányzat 26.950.200 Ft-ot nyert. A kerékpárút kiépítésére 77.000.000 Ft-os támogatási forrás áll rendelkezésre, a kivitelezés már folyamatban van.  A Polgármesteri Hivatal energetikai fejlesztése szintén hőszigetelést és nyílászáró cserét foglal magába, melyre 21.931.539 Ft áll rendelkezésre. Ez a projekt is egy-két héten belül elindul, a múlt héten a kivitelezéshez szükséges alapanyagok megérkeztek. A három projekt keretén belül közel 126 millió Ft értékben valósul meg fejlesztés településünkön.

2017-ben az Önkormányzat az úgynevezett második körben nyolc pályázatot adott be, melyből 7 projektet támogatásban részesítettek.

Ennek keretén belül közel 60 millió Ft-ból megújul az orvosi rendelő és az Idősek Klubja. A két épület szintén energetikai fejlesztésen esik át; nyílászáró csere, szigetelés, fűtéskorszerűsítés – ezek a munkák lettek betervezve a programokba.

Emellett a Pázsit-tó rekonstrukciójára 100 millió Ft-ot nyert Békésszentandrás. A rekonstrukció a tervezés állapotában van. A záportározóként is szolgáló tavat kitisztítják, mélyítik, így alkalmas lesz az esővíz gyűjtésére. A későbbiekben szándékában áll az Önkormányzatnak további turisztikai fejlesztéseket is indítani a területen.

Új piactér kerül kialakításra TOP-os pályázati forrásból A korszerű épület a régi Vasas bolt helyén fog épülni, több, mint 91 millió Ft-ból. A projekt a tervezés szakaszában van jelenleg, várhatóan 2019. november végére fog elkészülni.

Turisztikai témájú pályázatunk is pozitív elbírálásban részesült, melyet konzorciumban, Kondoros és Csabacsűd településekkel együtt adtunk be. A projekt szintén a tervezési fázisban van, így a majdani kivitelezés során valósulhat meg 79 millió Ft-ból a már meglévő sporttelepi színpad előtti fedett nézőtér, illetve fény- és hangtechnikai eszközök is beszerzésre kerülnek a forrásból. Bízunk benne, hogy a település lakossága a jövő évi Sport- és Vitamin napon már élvezhetik a pályázatból megvalósuló fejlesztéseket és beszerzéseket.

Két közlekedésfejlesztési pályázat is benyújtásra került. Az egyik Szarvas Város Önkormányzatával, ennek keretén belül megvalósul a Szarvas – Békésszentandrás közötti kerékpárút felújítása, valamint kiépül egy új kerékpárút a mezőtúri kompig. Ezekre a fejlesztésekre több, mint 157 millió Ft összeget nyert településünk.

A másik pedig Kondoros, Kardos és Csabacsűd településekkel. Az öt település által közösen benyújtott, 64 millió Ft-os másik közlekedésfejlesztési pályázat a következőt foglalja magába: a Szent László utcán teljes hosszban megépül a kerékpárút, a COOP ABC-től a Hungarofood húsüzemig, emellett 385 m meglévő kerékpárút pedig korszerűsítésre kerül.

Összességében elmondható, hogy Békésszentandrás település a Település- és Területfejlesztési Operatív Program keretén belül 661 millió Ft támogatást nyert el, mely összegből a fent részletezett beruházások és beszerzések fognak megvalósulni.

A projektek befejezési ideje 2020 végére várható.

Mindannyiunk közös érdeke, hogy nyertes projektjeink megvalósuljanak, ezért a beruházások miatti munkálatok befejezéséig, az esetleges fennakadások miatt tisztelettel kérjük a lakosság türelmét!

   

   

   

Hasznos Hírek  

   

 

   

   

   

Oldalainkat 23 vendég és 0 tag böngészi

   
© © 2009 - 5561 Békésszentandrás, Hősök tere 1. Telefon: (66) 218-344; Fax: (66) 218-344 /26-os mellék - Email: polghiv@bekesszentandras.hu