Shadow

   

   

   

Pályázatok  


TIOP-3.4.2-08/1-2008-0117

DAOP-4.1.3/C-2f-2010-0001

   

   

Koronavírussal kapcsolatos Hírek

Személyes ügyfélfogadást 2020. március 16. napjától

TÁJÉKOZTATÁS

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Békésszentandrási Polgármesteri Hivatalban a koronavírus járvánnyal összefüggésben járványügyi megfontolások miatt, megelőző intézkedésként a személyes ügyfélfogadást 2020. március 16. napjától visszavonásig korlátozzuk.

                                                                                                                Részletek ITT!

 

A kormány kihirdette az újabb intézkedéseket

A KORMÁNY KIHIRDETTE AZ ÚJABB RENDKÍVÜLI ÉS A CSOPORTOSULÁSOKAT KORLÁTOZÓ INTÉZKEDÉSEKET

A koronavírus-járvány közösségben terjed a leggyorsabban. Ezért komoly, a csoportosulásokat korlátozó intézkedések lépnek életbe a vendéglátóhelyekre, üzletekre, tilos a rendezvények szervezése, a mozik és más kulturális intézmények látogatása. A kormány arra kéri az időseket, hogy ne hagyják el otthonaikat. Az új intézkedéseket Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben jelentette be.

MAGYAR KÖZLÖNY 2020/0045

A részleteket tartalmazó kormányrendelet megjelent a Magyar Közlönyben és kedden már életbe is lép.

1)      Beutazási tilalom a külföldi állampolgároknak (tehát már nem csak az Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából és Iránból érkező külföldieknek).

2)      A vendéglátóhelyek nyitvatartásának korlátozása. Kizárólag reggel 6 óra és délután 3 óra között lehetnek nyitva, ezen időszakon túl csak az ott foglalkoztatottak, valamint az ételt elvitelre rendelők tartózkodhatnak ezekben a helységekben.

3)      Az üzletek nyitvatartásának korlátozása. Kizárólag reggel 6 óra és délután 3 óra között lehetnek nyitva - az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzlet, továbbá a  gyógyszertár, a  gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet, az  üzemanyag-töltőállomás és a  dohánybolt kivételével.

4)      A kormány arra kéri a 70. életévüket betöltötteket, hogy ne hagyják el otthonukat, és ha ezt vállalják, az önkormányzat gondoskodik az ellátásukról.

5)      Létszámtól függetlenül tilos a zárt és szabadtéri rendezvények, valamint gyűlések szervezése. Ez alól csak a vallási közösségek szertartásai, a polgári házasságkötések és a temetések jelentenek kivételt.

6)      Sportrendezvény nézők nélkül, zárt kapuk mögött tartható meg.

7)      Tilos a látogatása pl. a színházaknak, táncos és zenei rendezvényeknek, moziknak, múzeumoknak, könyvtáraknak, közművelődési intézményeknek stb. Ott kizárólag az ott foglalkoztatottak tartózkodhatnak.

8)      Szabálysértést követ el, aki a fenti (vendéglátóhelyekre, üzletekre, rendezvényekre, kulturális eseményekre elrendelt) látogatási tilalmakat megszegi, amely akár félmillió forintos pénzbírsággal is sújtható.

9)      A korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi és szankcionálja.

10)   A kormányhivatalok által kiállított hivatalos okmányokat kizárólag postai úton kézbesítik, személyes átvételére nem lesz lehetőség.

11)   A járvány terjedésének modellezése, elemzése céljából az innovációért és technológiáért felelős miniszter bármely rendelkezésre álló adat megismerésére, kezelésére jogosult. A az  állami, önkormányzati szervek, valamint a vállalkozások és magánszemélyek pedig kötelesek megadni a kért adatokat.

12)    Az emberi erőforrások minisztere - a  járványügyi hatóság közreműködésével - felméri és nyilvántartásba veszi azoknak a közép- és felsőfokú egészségügyi szakképzésben, továbbá főiskolai vagy egyetemi szintű egészségügyi alapképzésben, felsőoktatásban szociális alapképzésben, valamint az  egészségügyi és szociális akkreditált iskolai rendszerű szakképzésben nappali tagozaton részt vevő hallgatóknak az adatait, akik bevonhatók az egészségügyi válsághelyzeti feladatok ellátásába.

Kérem a T. Lakosokat, Üzlettulajdonosokat a fentiek és Magyar Közlönyben megjelent 46/2020.(III.16.) számú Kormányrendeletben foglaltak szerint járjanak el.

 

 

Nemzeti Agrárkamara Tájékoztatója kistermelőknek

Tisztelt Tagunk!

A koronavírus-járvány megfékezése érdekében tett korlátozások, így például a piacok bezárása, illetve a HORECA szektor kiesése miatt sok kistermelő, élelmiszer-előállító piacvesztéssel szembesül. A NAK elkötelezett tagjai segítése mellett, így a piaci kereslet és kínálat összekapcsolásával, egy vállalkozói (B2B – Buisness to Buisness) platform elindításával kíván segíteni az értékesítési nehézségek leküzdésében.

A Piactér nevet viselő fejlesztés célja egy termékkörre, mennyiségre, földrajzi területre történő keresési funkcióval rendelkező online felület kialakítása a NAK weboldalán, amely lehetővé teszi az élelmiszertermelők/előállítók illetve a kereskedők/felvásárlók közötti közvetlen kapcsolatfelvételt.

Mivel itt vállalkozások közötti üzleti kapcsolat kialakítása a cél, ezért elsősorban olyan élelmiszertermelők/előállítók jelentkezését várjuk, akik kereskedelmi mennyiségű termékkel rendelkeznek.

Az online felület indulása április második felében várható, erről külön tájékoztatást fogunk küldeni.

Fontosnak tartjuk, hogy a fejlesztés megvalósulásáig egy „elő-Piactér” formájában minél több élelmiszer-előállító értesüljön erről a lehetőségről, és addig is segítsük az árufelesleggel küzdők problémáit. 

Amennyiben Ön szeretne a programban részt venni, úgy kérjük, hogy a csatolt dokumentumok közül:

 1. Olvassa el az adatkezelési tájékoztatót;
 2. Töltse ki és nyomtassa ki, majd írja alá a jelentkezési lapot és a hozzájáruló nyilatkozatot;
 3. Töltse ki az Excel táblázatot;
 4. Az aláírt jelentkezési lapot és hozzájáruló nyilatkozatot, valamint a kitöltött Excel táblázatot 2020. április 14. (kedd) 14:00-ig küldje el a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

Az Ön által megadott adatokat a NAK feltölti az online rendszerbe, illetve továbbítja a kereskedők felé. Ezt követően a kereskedők veszik fel Önnel a kapcsolatot, amennyiben az Ön által kínált termék iránt érdeklődnek.

Az online felület indulását követően a programmal kapcsolatos további teendőiről Önt a táblázatban megadott e-mail címen fogjuk értesíteni.

 

 

Polgármester tájékoztatója a koronavírussal kapcsolatos helyzetről

T Á J É K O Z T A T Ó

Tisztelt Békésszentandrásiak!

Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzata állandó figyelemmel kíséri a koronavírussal kapcsolatos helyzetet és követi az Operatív Törzs ajánlásait. Ezek, és a saját szakértőinkkel való egyeztetések nyomán az alábbiakat kérem a lakosoktól:

Mindenekelőtt nyomatékosan kérem Önöket: mindenki, akinek munkája ezt lehetővé teszi maradjon otthonában, azt kizárólag élelmiszer és gyógyszer beszerzés céljából vagy hasonlóan indokolt esetben hagyja el, és ezt szigorúan tartassák be gyermekeikkel is! A járványügyi intézkedések csak annyira hatékonyak, amennyire azokat az egyén követi, jelen helyzetben a közösség sikeres védekezése múlik minden egyes polgáron!

Kérek minden !! 70 ÉV FELETTI !! békésszentandrási lakost, hogyha nem feltétlenül szükséges, akkor  NE MENJEN KI AZ UTCÁRA,‼ hanem maradjon otthonában.

Az idősek hívását a Polgármesteri Hivatal  8.00 és 16.00 óra között az alábbi telefonszámon várja: 06/66/218-344, 16.00 óra után a 06/20/498-4234 telefonszámon. Ezeken a telefonszámokon, vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen a nevük, a lakcímük és a telefonszámuk bediktálását követően kérhetnek segítséget a napi bevásárlásban, gyógyszerek kiváltásában, csekkek befizetésében, vagy más, az otthonuk elhagyását igénylő, halaszthatatlan feladat ellátásában.

Kérem, hogy minden békésszentandrási tudatosítsa magában: a járványügyi helyzetben mindannyian döntéshozók vagyunk, és felelősséggel tartozunk nem csak a saját, hanem a közösség egészségéért is! Bármilyen önkéntes segítséget, jó tanácsot szívesen fogadunk, de mindenkit arra kérünk, hogy fokozottan tartsa be a egészségügyi előírásokat:

 • tömegközlekedés, vásárlás után, szennyezett tárgyak érintése után rendszeres kézmosás, kézfertőtlenítés
 • kerüljük a szem, orr, száj, érintését, kézfogásokat, puszikat
 • zárt helyiségek gyakori szellőztetése, légfrissitők, fertőtlenítők használata
 • emberekkel zsúfolt helyek kerülése.

A lakosság feladata, hogy abban az esetben, ha úgy érzi, hogy Ő megbetegedett kötelessége értesíteni a háziorvosát és Ő köteles tájékoztatást adni. Ha az alábbi tüneteket tapasztalják Önmagukon, akkor mindenképpen szóljanak a háziorvosuknak (06/30/985-7257):

 • tartósan magas láz, hidegrázás
 • erős fejfájás
 • mellkasi fájdalom
 • intenzív gyengeség
 • gyakori kimerültség
 • nehézlégzés
 • néha tüsszentés
 • torokfájás
 • száraz köhögés.

Az alábbi intézkedéseket hoztam:

- A fogorvosok állami döntés alapján sürgős eseteken kívül nem láthatnak el beteget további utasításig. A sürgős esetek ellátása érdekében a fogorvosi rendelők nyitva tarthatnak az előírt óvintézkedések betartása mellett.

- Bezár a Hunyadi Mátyás Sportegyesület, a Hunyadi Mátyás Kajak-kenu és Szabadidő Sportklub.

- Utasítottam az önkormányzati fenntartású Körös Művelődési ház és Könyvtár Intézményt rendezvényeik lemondására, ez vonatkozik a külső partnerek rendezvényeire is.

- Békésszentandrás Nagyközség közigazgatási területén – fenntartótól függetlenül – működő bölcsődei ellátást nyújtó intézményben, illetve óvodai nevelést biztosító intézményben rendkivüli szünetet rendeltem el 2020. március 17. napja 0:00 órától kezdődően határozatlan időtartamra.

- A Békésszentandrási Polgármesteri Hivatalban 2020. március 16. napjától korlátoztam a személyes ügyfélfogadást.

- A háziorvosi szolgálatnál a receptek felírása a rendelő előtt elhelyezett postaládán keresztül biztosított. Ezt követően a háziorvos az elkészült receptet a Gyógyszertárba történő eljuttatásáról gondoskodik, ott az állampolgár a délutáni órákban átveheti a felírt gyógyszereket.

- A hatósági házi karanténban lévő személyek száma Békésszentandráson jelenleg 2 fő.

A jelenlegi helyzet új körülményeket hoz minden korosztály, minden békésszentandrási számára. Új helyzetben kell, hogy helytálljunk, ezért mindenkitől azt kérem, hogy továbbra is türelmesen, egymást segítve éljük meg ezeket a napokat. Kérem a település lakosságát, hogy segítse munkánkat, mert közösen le tudjuk küzdeni a nehézségeket.

Minden nap kövessék nyomon a médiában megjelent híreket, valamint naprakész tájékoztatást kaphatnak a www.koronavirus.gov.hu honlapon, valamint az alábbi ingyenes információs vonalakon: '06/80/277-455,, 06/80/277-456

Békésszentandrás, 2020. március 17.

                                                                          Sinka Imre  polgármester

 

 

Tájékoztatás az ALFÖLDVÍZ ZRT. megváltozott ügyfélszolgálatáról

TÁJÉKOZTATÁS

A koronavírus-járvány egészséggyi veszélyeire való tekintettel az ALFÖLDVÍZ ZRT. ügyfélszolgálati fiókirodáiban a személyes ügyfélkiszolgálás átmenetileg szünetel.

 Részletek ITT!  

 

   

   

DAREH Tájékoztató

2020 évi hulladékgyűjtési naptár II. negyedév

Elektronikai hulladékgyűjtés!


Elektronikai hulladékgyűjtés!

2020. április 17-én (péntek) és 18-án (szombat) 8-15 óráig.

Helyszín: Településüzemeltetési Intézmény udvara (Hősök tere 1.)

Minden olyan berendezés átvételre kerül ami elektromos árammal működik (hűtő,televízió,mosógép stb.), továbbá a gáztűzhely és az akkumulátor is. Kizárólag ép, bontatlan hulladék átvételére kerül sor!

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy éljenek az ingyenes átvétel lehetőségével szabaduljanak meg feleslegessé vált elektronikai hulladékaiktól!

Hulladékudvarok nyitva tartása átmenetileg szünetel

Lomtalanítás Szünetel

   

A Terület– és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) az Európai Unió 2014–2020 közötti időszakban mintegy 1185,7 milliárd Ft fejlesztési forrással (hazai társfinanszírozással együtt) járul hozzá az ország európai szinten felzárkózást igénylő területének fejlesztéséhez. A TOP 18 megye és 22 megyei jogú város fejlődését támogatja

.

A TOP elsősorban az önkormányzatok fejlesztéseihez biztosít forrásokat, az önkormányzatok gazdaságfejlesztési és azzal összefüggő város- és településfejlesztési akcióit támogatja.

2016-ban az elbírálásra beadott projektek közül három nyertes felhívása van Békésszentandrásnak: a Polgármesteri Hivatal energetikai fejlesztése, a Gondozási Központ energetikai korszerűsítése, valamint egy turisztikai kerékpárút kiépítése, mely a Fő utcai kerékpárutat köti össze a Bencsik Mihály Sportteleppel.

A Gondozási Központ épületének hőszigetelésére, ablakcseréjére az Önkormányzat 26.950.200 Ft-ot nyert. A kerékpárút kiépítésére 77.000.000 Ft-os támogatási forrás áll rendelkezésre, a kivitelezés már folyamatban van.  A Polgármesteri Hivatal energetikai fejlesztése szintén hőszigetelést és nyílászáró cserét foglal magába, melyre 21.931.539 Ft áll rendelkezésre. Ez a projekt is egy-két héten belül elindul, a múlt héten a kivitelezéshez szükséges alapanyagok megérkeztek. A három projekt keretén belül közel 126 millió Ft értékben valósul meg fejlesztés településünkön.

2017-ben az Önkormányzat az úgynevezett második körben nyolc pályázatot adott be, melyből 7 projektet támogatásban részesítettek.

Ennek keretén belül közel 60 millió Ft-ból megújul az orvosi rendelő és az Idősek Klubja. A két épület szintén energetikai fejlesztésen esik át; nyílászáró csere, szigetelés, fűtéskorszerűsítés – ezek a munkák lettek betervezve a programokba.

Emellett a Pázsit-tó rekonstrukciójára 100 millió Ft-ot nyert Békésszentandrás. A rekonstrukció a tervezés állapotában van. A záportározóként is szolgáló tavat kitisztítják, mélyítik, így alkalmas lesz az esővíz gyűjtésére. A későbbiekben szándékában áll az Önkormányzatnak további turisztikai fejlesztéseket is indítani a területen.

Új piactér kerül kialakításra TOP-os pályázati forrásból A korszerű épület a régi Vasas bolt helyén fog épülni, több, mint 91 millió Ft-ból. A projekt a tervezés szakaszában van jelenleg, várhatóan 2019. november végére fog elkészülni.

Turisztikai témájú pályázatunk is pozitív elbírálásban részesült, melyet konzorciumban, Kondoros és Csabacsűd településekkel együtt adtunk be. A projekt szintén a tervezési fázisban van, így a majdani kivitelezés során valósulhat meg 79 millió Ft-ból a már meglévő sporttelepi színpad előtti fedett nézőtér, illetve fény- és hangtechnikai eszközök is beszerzésre kerülnek a forrásból. Bízunk benne, hogy a település lakossága a jövő évi Sport- és Vitamin napon már élvezhetik a pályázatból megvalósuló fejlesztéseket és beszerzéseket.

Két közlekedésfejlesztési pályázat is benyújtásra került. Az egyik Szarvas Város Önkormányzatával, ennek keretén belül megvalósul a Szarvas – Békésszentandrás közötti kerékpárút felújítása, valamint kiépül egy új kerékpárút a mezőtúri kompig. Ezekre a fejlesztésekre több, mint 157 millió Ft összeget nyert településünk.

A másik pedig Kondoros, Kardos és Csabacsűd településekkel. Az öt település által közösen benyújtott, 64 millió Ft-os másik közlekedésfejlesztési pályázat a következőt foglalja magába: a Szent László utcán teljes hosszban megépül a kerékpárút, a COOP ABC-től a Hungarofood húsüzemig, emellett 385 m meglévő kerékpárút pedig korszerűsítésre kerül.

Összességében elmondható, hogy Békésszentandrás település a Település- és Területfejlesztési Operatív Program keretén belül 661 millió Ft támogatást nyert el, mely összegből a fent részletezett beruházások és beszerzések fognak megvalósulni.

A projektek befejezési ideje 2020 végére várható.

Mindannyiunk közös érdeke, hogy nyertes projektjeink megvalósuljanak, ezért a beruházások miatti munkálatok befejezéséig, az esetleges fennakadások miatt tisztelettel kérjük a lakosság türelmét!

   

   

   

Hasznos Hírek  

   

 

   

   

   

Oldalainkat 75 vendég és 0 tag böngészi

   
© © 2009 - 5561 Békésszentandrás, Hősök tere 1. Telefon: (66) 218-344; Fax: (66) 218-344 /26-os mellék - Email: polghiv@bekesszentandras.hu