p>

 

 

   

   

Pályázatok  


TIOP-3.4.2-08/1-2008-0117

DAOP-4.1.3/C-2f-2010-0001

   

   

Hőtérkép

Felhőkép

   
Változás az egészségügyben! FOGÁSZAT: Rendel: Dr. Báthory Edit Betegfogadás:Pénteken 12-19 óráig. Szombaton 8-12 óráig. Előjegyzés alapján (kivéve sürgősségi ellátás). Bejelentkezni személyesen hétfőtől csütörtökig 8 – 9 óra között a fogászati rendelőben lehet. GYERMEKORVOS 2018.03.31.-ig Rendelési idő - Hétfő: 9.00 – 12.00 Dr. Sajti Edit - Kedd:12.30 – 14.30 Dr. Prikidánovits Anita Szerda: 14.00 -16.00 Dr. Sajti Edit - Csütörtök: 9.00 – 12.00 Dr. Sajti Edit 12.30 –14.30 Dr. Prikidánovits Anita - Péntek: 9.00 – 11.00 Dr. Prikidánovits Anita
   

A 2018-as év januárja több idős néni számára hozta el a jubileumi 90-95 éves születésnapi évfordulót.

Bodnár Istvánné Erzsike nénit 90. születésnapján otthonában köszöntöttük fel. Gratulálunk ehhez a neves eseményhez.

 A Gondozási Központ idősei közül is sokan élik meg ezt a szép kort. Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzata nevében két „szép korút köszöntött Polgármester Úr.

Suda Pálné Eszti néni 95, Sinka Mihályné Ica néni 90 éves lett.

Jó egészséget és még sok örömet kívánunk az ünnepelteknek!

A januári hónap is bővelkedett eseményekben:

Ellátogattak hozzánk a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai. Sok finom gyümölcsöt, süteményt, tartós élelmiszert, üdítőt hoztak nekünk.

Az almából készült finom mézes fahéjas sült alma, almakompót és almás lepény is. Köszönjük szépen!

Ebben a hónapban a református parókián megrendezésre került az ökumenikus imahét. ldőseink több alkalommal is részt vettek az imahét rendezvényein.

A házi segítségnyújtás keretein belül gondozónőink igyekeznek az élet minden területén segítséget nyújtani. Egyik nyugdíjasunk a számítógép használatában kért tőlünk segítséget. Nagy örömünkre szolgált, hogy néhány alkalom után már önállóan használja a gépet.

Mint minden évben, idén is ellátogattunk a tél-fény fotókiállításra is. Nagy örömmel néztük végig a sok-sok fényképet.

 A farsang is erre az időszakra esik. Vízkereszt napjától (január 6.) a változó időpontra eső húshagyókeddig s a másnapi hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése, amelyet hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemeznek. A farsang jellegzetessége, hogy a keresztény liturgikus naptárban nem kötődik hozzá jelentős vallási ünnep, alapvetően a gazdag néphagyományokra épül.

Szokásunkhoz híven idén is megünnepeltük ezt a szép szokást. Lakóink és az otthonukban élők nagy része is kíváncsi volt a meghirdetett farsangi mulatságra. Vendég fellépőként a Szentandrási Dalkör biztosította a színvonalas előadást. Beöltözve, mulatságos dalokkal, verssel, mesével szórakoztatták időseinket. Dobos Ágoston lelkész biztosította a megfelelő zenei kíséretet.

Az előadás meglepetése volt, amikor gondozóházi kórusunk viszont előadást tartott a fellépőknek ezzel is megköszönve közreműködésüket. Nagy sikert aratott műsoruk.

Itt kell megemlítenünk, hogy a kórus átlagéletkora 80 év felett van, de fiatalokat megszégyenítő lelkesedéssel vetik bele magukat az újabb és újabb kihívásokba.

Herőcével és finom citromos teával kínáltuk vendégeinket. Fellépőinknek ezúton szeretnénk megköszönni előadásukat, vendégeinknek pedig a részvételt. 

Továbbra is szeretettel várunk minden érintettet előadásainkra és rendezvényeinkre.

 Több visszajelzés alapján szeretnénk az elfogyasztott herőce receptjét közzé tenni mindazok számára, akik otthonukban is szeretnék elkészíteni.

HERŐCE

Hozzávalók: (kb. 20-22 db-hoz)

1 kis pohár tejföl

1db tojás

Fél mokkás kanál só

1 mokkás kanál szódabikarbóna

Cukor- ízlés szerint (kb. 1 evőkanál)

Liszt – amennyit felvesz (kb. 40 dkg)

Összegyúrjuk, de nem kell pihentetni!

Forró olajban hirtelen kisütni. 

Gondozási Központ dolgozói

   

 

   

   

   

   

   

Oldalainkat 4 vendég és 0 tag böngészi

   
© © 2009 - 5561 Békésszentandrás, Hősök tere 1. Telefon: (66) 218-344; Fax: (66) 218-344 /26-os mellék - Email: polghiv@bekesszentandras.hu