p>

 

 

   

Pályázatok  


TIOP-3.4.2-08/1-2008-0117

DAOP-4.1.3/C-2f-2010-0001

   

   

Hőtérkép

Felhőkép

   
Tájékoztatás: 2017. augusztus 1-től a közfoglalkoztatási programban megtermelt növények, feldolgozott termékek az alábbi nyitva tartási időben kerülnek értékesítésre a Polgármesteri Hivatal „A” épületének pincéjében: Hétfő–péntek: 8.00–12.00 Tájékoztatás: 2017. augusztus 1-től a közfoglalkoztatási programban megtermelt növények, feldolgozott termékek az alábbi nyitva tartási időben kerülnek értékesítésre a Polgármesteri Hivatal „A” épületének pincéjében: Hétfő–péntek: 8.00–12.00 Tájékoztatás: 2017. augusztus 1-től a közfoglalkoztatási programban megtermelt növények, feldolgozott termékek az alábbi nyitva tartási időben kerülnek értékesítésre a Polgármesteri Hivatal „A” épületének pincéjében: Hétfő–péntek: 8.00–12.00 Tájékoztatás: 2017. augusztus 1-től a közfoglalkoztatási programban megtermelt növények, feldolgozott termékek az alábbi nyitva tartási időben kerülnek értékesítésre a Polgármesteri Hivatal „A” épületének pincéjében: Hétfő–péntek: 8.00–12.00 Tájékoztatás: 2017. augusztus 1-től a közfoglalkoztatási programban megtermelt növények, feldolgozott termékek az alábbi nyitva tartási időben kerülnek értékesítésre a Polgármesteri Hivatal „A” épületének pincéjében: Hétfő–péntek: 8.00–12.00 Tájékoztatás: 2017. augusztus 1-től a közfoglalkoztatási programban megtermelt növények, feldolgozott termékek az alábbi nyitva tartási időben kerülnek értékesítésre a Polgármesteri Hivatal „A” épületének pincéjében: Hétfő–péntek: 8.00–12.00
   

A Békés Megyei Önkormányzat fogadóóra elnevezésű programsorozatot indított 2015 tavaszán. Minden hónapban, változó helyszíneken tart fogadóórát a megyei elnök és alelnökei. A kezdeményezés célja, hogy a településen élők személyesen mondhassák el gondjaikat, problémáikat, észrevételeiket a megye vezetőinek oly módon, hogy ehhez ne kelljen beutazniuk Békéscsabára, levelet írniuk vagy telefonálniuk. A személyes találkozó mindig közvetlenebb, a téma alapos kifejtésére alkalmat adó lehetőség, amivel érdemes élni. Ugyanakkor a polgármesterek, képviselők is eszmecserét folytathatnak a megyei elnökkel, alelnökökkel.

A Fogadóóra sorozat Békés megye városait, községeit járja végig. Minden hónapban 1-1 települést vesz célba az elnök és a két alelnök, így három helyre látogatnak el egy naptári hónap alatt. 

2017. december 06.: Békésszentandrás – VÁRFI ANDRÁS 

tartja a programot. A fogadórák kezdési időpontja 14 óra, a lakosságot 15 órától várják.

 


   

Mint minden évben tavasszal, idén is bővelkedünk színesebbnél színesebb műsorokban, programokban, időseink nagy örömére. „Eleget unatkoztunk a télen” fogalmaznak lakóink és nagy izgalommal várják hétről hétre a vendégszereplő gyerekeket, felnőtteket.


Így történt ez május 9-én is, amikor intézményünkbe látogatott Hamvasné Bohák Mária amatőr festőművész, aki Békésszentandráson született és nevelkedett s már gyermekkorában megihlette a Körös vidékének gyönyörűsége. A rajzolás, festészet már ekkor kedvelt időtöltése volt. Felnőttként az élet Nagymarosra sodorta, s immár 67 éve él a Dunakanyarban, mely számos képe megalkotására ihlette.

Mindig szeretettel gondol szülőfalujára, gyökereire, emiatt született meg az az elhatározása, hogy ellátogat hozzánk a Gondozási Központba és elmeséli életének és művészetének történetét. Nagy - nagy örömünkre hat darab gyönyörű festményt is adományozott számunkra, melyek azóta a társalgónk falait díszítik, és lakóink minden nap gyönyörködhetnek bennük. Köszönjük szépen!

Május 23-án a Hunyadi János Katolikus Iskola és Óvoda körte csoportos óvodásai örvendeztették meg időseinket vidám, nyár- váró műsorukkal. Köszönetként friss gyümölccsel és limonádéval vendégeltük meg a kisgyermekeket színvonalas műsorukért. Nyárra is tervezünk velük közös programokat a kemence körül, várjuk őket szeretettel. Célunk a generációk egymáshoz való közelebb hozása, hiszen a mai világban ritka a több generációs nagycsaládok együttélése, és a gyerekek - idősek nagy örömére szolgálnak ezek az együtt töltött délelőttök.

Az ovisok mellett az iskolás gyerekek is szívesen szerepelnek intézményünkben. Május 31-én, a Hunyadi János Katolikus Általános Iskola sajátos nevelési igényű csoportjának diákjai tavaszi műsorral szórakoztatták lakóinkat. Körjátékokkal, dalokkal, versekkel készültek a gyerekek, előadásukat ritmushangszerekkel is kísérték, így csaltak mosolyt időseink arcára.

Június 10-re egy különleges programot szervezünk. A Cups & Dance nevű tíz tagú formáció lesz a vendégünk. Ők nagyon tehetséges fiatal művészek, akik pohárral zenélnek. Ilyen jellegű műsor eddig még nem került megrendezésre, így nagy érdeklődéssel és izgalommal várjuk a szereplőket.

      

 

   

   

   

   

Oldalainkat 18 vendég és 0 tag böngészi

   
© © 2009 - 5561 Békésszentandrás, Hősök tere 1. Telefon: (66) 218-344; Fax: (66) 218-344 /26-os mellék - Email: polghiv@bekesszentandras.hu