p>

 

 

   

   

Pályázatok  


TIOP-3.4.2-08/1-2008-0117

DAOP-4.1.3/C-2f-2010-0001

   

   

Hőtérkép

Felhőkép

   

   

Mint minden nyáron, idén is színes programok gazdagítják lakóink mindennapjait. Már- már hagyománnyá vált, hogy részt veszünk a Hrncsjár Tanya Nomád Tábor programjain. Idén ellátogattunk a tábor résztvevőivel az öcsödi József Attila Emlékházba, valamint megtekintettük az öcsödi szövőnők által a Parlamentbe készülő óriási szőnyeget. Női lakóink közül sokan tudnak szőni, így szakértő szemmel nézték a szövés minden mozzanatát.

Július negyedikén a szarvasi Tessedik Sámuel Múzeumba látogattunk, ahol múzeumpedagógiai foglalkozáson vettünk részt. A téma időseink szívéhez közel álló volt: juhász élet - pásztorkodás. A régi idők eszközeit, használati tárgyait látva felidéződtek a régi szép emlékek és a jóízű beszélgetés közben egy kis kézműveskedésre is lehetőségünk nyílt: kis pásztortarisznyákat készítettünk.

Ebben a hónapban az intézményünk is sok színes programnak adott helyszínt: Évek óta vendégül látjuk a Csángó gyerekeket, akik közül már sok az évről évre visszatérő ismerős arc. A gyerekek szívesen szerepelnek nálunk, időseink hálásak a gyönyörű énekekért, az ízes szavakért. Köszönetképpen vendégül láttuk őket egy vacsorára, melyet az intézmény dolgozói, a nyáron itt dolgozó diákok és az otthon lakói közösen készítettek el.

Kunszentről is érkeztek hozzánk vendégek.   A kunszentmártoni Idősek Otthona szépkorú, de ifjú szívű lakói látogattak el intézményünkbe. Igazán színes napot töltöttünk együtt: Vajdasági sós sütemény sült a kemencénkben, vidám nótaszó mellett, ellátogattak vendégeink a Duzzasztóhoz is, majd egy közös ebéd és egy jóízű beszélgetés után indultak haza.

Július utolsó vasárnapja is a hagyományok jegyében telt.  

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén nyáron is megrendezésre került a Kecskeméti Lakó Sándor Kamarazenekar előadása a református templomban.

Az előadás előtti próbát a zenekar az idősek otthona társalgójában tartotta.

Az otthon lakói érdeklődve hallgatták a zenét.

Azt gondolhatnánk, hogy a kamarazene leginkább egy szűk rétegnek szól, de a népi motívumokkal átszőtt darabok időseink számára is élvezhetőek és kedveltek voltak.

A zenekar kísérőjeként a Békésszentandrási Dalkör lépett fel.

Ízelítőt kaphattunk az asszonyok tiszta, csengő hangjából.

Frissítő limonádéval kínáltuk vendégeinket, ami a hőség miatt valóban frissítőként hatott.

Köszönjük mindenkinek a magas szintű előadást!

Idén is elkészültek a hatalmas szalmafiguráink. Köszönjük szépen a felajánlott szalmabálákat és a diákmunkás gyerekek segítségét az elkészítésben.

 Az elkészült alkotások megtekinthetők minden nap 18 óráig, az intézmény udvarán.

Várunk mindenkit szeretettel!

   

 

   

   

   

   

Oldalainkat 44 vendég és 0 tag böngészi

   
© © 2009 - 5561 Békésszentandrás, Hősök tere 1. Telefon: (66) 218-344; Fax: (66) 218-344 /26-os mellék - Email: polghiv@bekesszentandras.hu