Kedvezményezett: BÉKÉSSZENTANDRÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Projekt címe: Békésszentandrás, Család- és Gyermekjóléti Szolgálat infrastrukturális fejlesztése

Támogatás összege: 38 millió forint

 

Projekt bemutatása

A támogatást igénylő szervezet Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzata költségvetési rend szerint gazdálkodó szerv. A projekt fő célja volt a gyermekjóléti alapellátás fejlesztése Békésszentandrás településen, a Békésszentandrás Nagyközség Család – és Gyermekjóléti Szolgálat infrastrukturális feltételeinek korszerűsítése. A gyermekjóléti szolgáltatás olyan a gyermek érdekeit védőspeciális, személyes, szociális szolgáltatás, amely a szociális munka módszereinek és eszközeinek felhasználásával szolgálja a gyermek testi és lelki egészségének, családban történő nevelkedésének elősegítését, a gyermek veszélyeztetettségének megelőzését, a kialakult veszélyeztetettség megszüntetését, illetve a családjából kiemelt gyermek visszahelyezését.

A projektben a család- és gyermekjóléti szolgálatnak helyt adó épület infrastrukturális fejlesztése volt a cél. A projekt megvalósítási helyszíne az 5561 Békésszentandrás, Fő utca 20 hrsz.: 506 alatt található. A fejlesztett ingatlanban gyermekjóléti alapellátás, valamint egészségügyi alapellátás (védőnői szolgálat) működött. Az épület tisztán gyermekjóléti szolgálatnak ad helyet a felújítás után, az egészségügyi alapellátás más ingatlanba költözésével.

A fejújított épület, földszintes beépítésű, magas-tetős, a tetőfedés, a tetőszerkezet elbontásra került. Új fa tetőszerkezet épült az eredeti tetővel megegyező kialakítással, alátétlemez beépítésével, új cserép fedéssel, a szükséges bádogozási munkákkal. A csapadékvíz elvezető függőereszt és lefolyócsövet elbontották, új bádogos szerkezetek kerültek felszerelésre, valamint új j tartalékkémény készült. A jelenlegi rámpát elbontották, helyette szabályosan kialakított rámpa korláttal, járda valamint előlépcső készült. A szélfogót bővítették nagyobb nyílás kialakításával, valamint az új bejárati ajtó nyitásirányának a megváltoztatásával. A vizesblokkok és a teakonyha átalakításával akadálymentesített wc-t, személyzeti wc-t, teakonyhát alakítottak ki, valamint a helyiségek megközelítését szolgáló előtérben a takarító- és tisztítószerek tárolására alkalmas beépített szekrény készült falikúttal.

Új víz és szennyvízvezeték készült, a fal és padlóburkolat a gyengén látókkal is érzékelhetően került kialakításra. A várakóhelyiségben játszósarok került kialakításra. Az irodában a parketta burkolat balesetveszélyes volt, elbontották, helyette új lapburkolat készült. Az összes külső nyílászáró szerkezetet kibontották, új műanyag hőszigetelt üvegezéssel ellátott nyílászárók kerültek beépítésre, redőnnyel szerelve. A tároló helyiséget két részre osztották, az adományok tárolására, valamint a babakocsik elhelyezésére alkalmas helyiségeket alakítottak ki. A teakonyha mellett, a meglévő tárolóval megegyező kialakítással fa szerkezetű előtető készült. A külső falszerkezetre homlokzati hőszigetelés, vékonyvakolati rendszer került beépítésre. A födémszerkezetre hőszigetelést helyeztek fel. Napelemmel működő lámpákat szereltek fel kültérben az épület és a közlekedő utak megvilágítása céljából. Az udvari kapuszerkezeteket felújították.

 

A projekt kezdete: 2023.03.01.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.02.29.

Projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-3.3.2-21-BS1-2022-00024

 

PROJEKT DOKUMENTUMOK:

GALÉRIA:

 

 

  KAPCSOLAT:

Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzata

Békésszentandrás, Hősök tere 1.

15725541-2-04

Sinka Imre polgármester

tel: (66) 218-344

fax: (66) 218-344/26

e-mail:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

   
© © 2009 - 5561 Békésszentandrás, Hősök tere 1. Telefon: (66) 218-344; Fax: (66) 218-344 /26-os mellék - Email: polghiv@bekesszentandras.hu