Kedvezményezett: BÉKÉSSZENTANDRÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Projekt címe: Békésszentandrás, Család- és Gyermekjóléti Szolgálat infrastrukturális fejlesztése

Támogatás összege: 38 millió forint

 

Projekt bemutatása

 

A támogatást igénylő szervezet Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzata költségvetési rend szerint gazdálkodó szerv. A projekt fő célja a gyermekjóléti alapellátás fejlesztése Békésszentandrás településen, a Békésszentandrás Nagyközség Család – és Gyermekjóléti Szolgálat infrastrukturális feltételeinek korszerűsítése. A gyermekjóléti szolgáltatás olyan a gyermek érdekeit védőspeciális, személyes, szociális szolgáltatás, amely a szociális munka módszereinek és eszközeinek felhasználásával szolgálja a gyermek testi és lelki egészségének, családban történő nevelkedésének elősegítését, a gyermek veszélyeztetettségének megelőzését, a kialakult veszélyeztetettség megszüntetését, illetve a családjából kiemelt gyermek visszahelyezését.

A projektben a család- és gyermekjóléti szolgálatnak helyt adó épület infrastrukturális fejlesztése a cél. A projekt megvalósítási helyszíne az 5561 Békésszentandrás, Fő utca 20 hrsz.: 506 alatt található. A fejlesztendő ingatlanban jelenleg gyermekjóléti alapellátás, valamint egészségügyi alapellátás (védőnői szolgálat) működik. Nyertes projekt esetén az épület tisztán gyermekjóléti szolgálatnak fog helyet adni, az egészségügyi alapellátás más ingatlanba költözésével. Így jelen támogatási kérelem megfelel a területspecifikus melléklet azon előírásának, hogy jelen benyújtási szakaszban csak szociális alapellátás és gyermekjóléti alapellátás fejlesztését célzó támogatási kérelem nyújtható be. A megalapozó dokumentum további pontjainak nem tárgya az egészségügyi alapellátás.

A fejújítandó épület, földszintes beépítésű, magas-tetős épület. A tetőfedés, tetőszerkezet elbontásra kerül. Új fa tetőszerkezet tervezett az eredeti tetővel megegyező kialakítással, alátétlemez beépítésével, új cserép fedéssel, a szükséges bádogozási munkákkal. A csapadékvíz elvezető függőeresz és lefolyócső elbontásra kerül, új bádogos szerkezetek kerülnek felszerelésre, valamint új j tartalékkémény készül. A jelenlegi rámpa elbontásra kerül, helyette szabályosan kialakított rámpa korláttal, járda valamint előlépcső készül. A szélfogó bővítésre kerül nagyobb nyílás kialakításával, valamint az új bejárati ajtó nyitásirányának a megváltoztatásával. A vizesblokkok és a teakonyha átalakításával akadálymentesített wc, személyzeti wc, teakonyha kerül kialakításra, valamint a helyiségek megközelítését szolgáló előtérben a takarító- és tisztítószerek tárolására alkalmas beépített szekrény készül falikúttal.

Új víz és szennyvízvezeték készül. A fal és padlóburkolat a gyengén látókkal is érzékelhetően kerül kialakításra. A várakóhelyiségben játszósarok kerül kialakításra. Az irodában a parketta burkolat balesetveszélyes, elbontásra kerül, helyette új lapburkolat készül. Az összes külső nyílászáró szerkezet kibontásra kerül. Új műanyag hőszigetelt üvegezéssel ellátott nyílászárók kerülnek beépítésre, redőnnyel szerelve. A tároló helyiség két részre kerül felosztásra, az adományok tárolására, valamint a babakocsik elhelyezésére alkalmas helyiségek kerülnek kialakításra. A teakonyha mellett, a meglévő tárolóval megegyező kialakítással fa szerkezetű előtető készül. A külső falszerkezetre homlokzati hőszigetelés, vékonyvakolati rendszer kerül beépítésre. A födémszerkezetre hőszigetelés kerül elhelyezésre. Napelemmel működő lámpák kerülnek felszerelésre kültérben az épület és a közlekedő utak megvilágítása céljából. Az udvari kapuszerkezetek felújításra kerülnek. Eszközbeszerzés nem tervezett a projektben.

 

A projekt kezdete: 2023.03.01.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2026.01.31.

Projekt azonosító száma: TOP PLUSZ-3.3.2-21-BS1-2022-00024

 

PROJEKT DOKUMENTUMOK:

GALÉRIA:

 

 

  KAPCSOLAT:

Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzata

Békésszentandrás, Hősök tere 1.

15725541-2-04

Sinka Imre polgármester

tel: (66) 218-344

fax: (66) 218-344/26

e-mail:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

   
© © 2009 - 5561 Békésszentandrás, Hősök tere 1. Telefon: (66) 218-344; Fax: (66) 218-344 /26-os mellék - Email: polghiv@bekesszentandras.hu